Services

Webhosting

Webhosting is een dienst die wij aanbieden om uw website op het internet te vertonen. Zonder hosting kunt u dus u website niet online plaatsen.

Webhosting bestaat er in een aantal verschillende vormen. Er zijn een aantal verschillende soorten services zoals Shared hosting, Virtual Private Server of Cloud Hosting.

Welke vorm voor u van toepassing is ligt aan de complexiteit van de website, en zal in overleg met ons kunnen worden gekozen.

Een voorbeeld van deze services is:

Shared hosting: hierbij worden meerdere (honderden) websites op dezelfde server geplaatst. Hierdoor is het mogelijk dat de ene website de andere doet vertragen of zelfs crashen

Virtual Private Server (VPS) hosting: hiermee kan één fysieke server meerdere virtuele servers huisvesten. Elke klant heeft dan beheerder of root-rechten om de server te configureren en gebruikers rechten toe te kennen. De klant kan een VPS ook voor andere toepassingen dan websites gebruiken. Als een virtuele server crasht, dan hebben de andere klanten daar geen last van. Processorcapaciteit en bandbreedte naar de harde schijf worden wel gedeeld door de klanten.

Cloud hosting: een nieuwe vorm van hosting op geclusterde (aan elkaar gekoppelde) servers waardoor een grote schaalbaarheid ontstaat. De voordelen zijn betere beschikbaarheid, grotere betrouwbaarheid en hogere snelheid.